Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati,Isteri yang dikasihi,Isteri yang solehah,Isteri yang sentiasa dihati,Amin, Ya Rabb.

Seminar Shaklee & Transformasi Mummy ili !!!


Assalamualaikum!yeahhh!Mummy rajin berblogging lg.kalau ada masa,memang hobby menaip-naip ni.Al-maklumlah,mummy kan banyak ckp! adeee je benda nak di story.kalau org x kenal sy,sumtimes akn rasa sy ni jenis show-off.tp xpe,hanya yg dah kenal tahu bagaimana mummy iylia ni! kan.kan.kan.

dis entry nak story pengalaman sy ke Seminar Shaklee di City Bayview,Melaka jumaat lepas.kalau ikutkan hati,mmg malas.tp,tengok muka anak,fuhhh.sy mesti buat sesuatu untuk keselesaan anak sy!Mcm biasa,balik dari school,after Maghrib,Thaqif mesti tido.So,masa die Sleep,sy & suami cepat-cepat keluar.

1st je melangkah masuk ke bilik seminar tu,hati sy berkata "Eh.mcm kenal la dia ni!kat mana eh!!" Muka die tu sy mmg pernah nampak! Tanya pd mummy shaklee sy,owh! rupanya itu Sarah kawan di MRSM Muar dulu! Ya Allah!! wut a small world!! tp,sy jd mcm ternganga sbb kulit die chantiqueeee sgt u olss! Die bg tahu yang die pregnant pd trimester ke 2. Sampai hari ni terbayang-bayang betapa mulusnya kulit dia!! 

Seminar kali ni mengenai nutrisi yang diperlukan ketika mengandung.Dari trimester 1 hinggalah yang ke 3.Rindu pulak zaman pregnant dulu.ooooooooooopss! Sy share apa yg sy dapat hari tu ye! Antara nutrisi yang kita perlukan :

1) Zinc complex 
  • Pengecutan rahim yang bagus
  • Penyembuh luka yang hebat

2) ESP ( Energy Soy Protein )
  • Protein sangat penting sebab nak pastikan pertumbuhan bayi yang normal
  • Selepas bersalin,susu ibu akan jd banyaakkkkk,meriah,pekat & penuh nutrisi
  • Dulu,sy pon ambil soya,tp air soya yang jual-jual tu.Kesannya,kulit anak sy sgt sensitif.Thaqif! Shampoo je RM40, belum shower Gel. minyak YuYi pon x boleh.
  • So,better ambil sumber soya yang betul.
  • Sy ckp atas dasar pengalaman.
3) Vitamin C
  • Merangsang penyerapan zat besi & Folic Acid
**Folic Acid sgt penting utk melahirkan bayi yg sempurna
  • Penghasilan kolagen untuk otot, tulang dan tulang rawan.
**Vit C ni,bukan nak cantik je.tp bagus untuk tulang rawan
**Org yg sakit lutut elok sgt makan Vit C
 
4) Vita - Lea
Pd sy,paling menarik ialah vitamin Vita_Lea ni! baru saya tahu ape pentingnya supplement semasa mengandung.Adik Thaqif nanti mummy ambil full set ye!
  • Vita Lea sgt penting org yg HB sentiasa rendah atau dikatogorikan sebagai anemia!
  • Dalam Vita-Lea ada zat besi.apa pentingnya zat besi? Tahukah anda,kekurangan zat besi akan menyebabkan kelahiran bayi pra-matang. 
5) B Complex
 
bantu release stress
  • Apabila ibu kurang B Complex,impak pd anak ialah anak akan lambat merangkak dan berjalan.Pergerakan anak akan slow berbanding anak yang lain. 
**Kenapa mummy jumpa shaklee ni lambat?Maafkan mummy Thaqif! Thaqif belum duduk lg,tp angkat2 punggung tu dah la.cuma anak lain seusia dia sudah pon merangkak dan duduk.
 
Pada ibu-ibu yang masih menyusukan anaknya,anda boleh ambil B-Complex dan beri anak anda susu.InsyaAllah.


Fuhhh.inilah antara vitamin yg penting semasa mengandung.sy kongsi ilmu apa yang sy dpt pd seminar Shaklee yang lalu.Banyak ilmu yg sy akui,BENAR! Syukur Allah temukan sy dan Shaklee.Sekurang-kurangnya sy tahu ape untuk dikongsi dengan sahabat sy x kira kawan di alam realiti ataupun alam maya.Syukur!!

Jika anda nak tahu lebih lanjut,boleh berhubung dengan sy.

Shaklee ID 1083469
Call/sms/WhatsAPP
Pn. Iylia 
018 2711 800
 
ok! sy share perubahan skin sy dari anak dara hinggalah ada Thaqif!
 
 Usia : 22 tahun

 usia 23 tahun.
**Sekali pandang mcm Dato' CT kan.kan.kan.
kui.kui.kui.

 usia : 24 tahun! Santekkkkk kan skin sy!
 

usia : 25 tahun!
skin? x bermaya! nampak sgt lemah.kusam.paling xtahan,gelap! gelap! gelap!
kan? u olss nampak kan??

habis pantang dgn Shaklee! haaaaa? malathops x skin akhakkkk dik??
nasib Thaqif photostat mummy.kalau x,org teka mummy sedang dukung anak buah!
tone warna kulit kami sama! Mummy breastfeed Thaqif.mummy chantique, Thaqif handsome!

Bye! c u next entry!!
teruja dengan skin sy? ape lg!

Shaklee ID 1083469
Call/sms/WhatsAPP
Pn. Iylia 
018 2711 800
 

2 comments:

Forever MOM said...

ni yang smgt nk kembali berblog ni...hihi.chaiyok mommy thaqif!!and mama hadif!!!

iyliaH said...

kan mama!! ade anak ni,semangat lain macam!! sharing is caring. suka sgt g seminar tu tau! at least i noe ape yg perlu & x perlu. next pregnancy, insyaAllah boleh perbaiki :)