Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati,Isteri yang dikasihi,Isteri yang solehah,Isteri yang sentiasa dihati,Amin, Ya Rabb.

Surprise untuk kami :p

Assalamualaikum.

1st of all,selamat berhujung minggu!weekend kali ni sangat heaven kot sebab sy & hubby cuti since khamis.just to spent time 2gether especially dengan pria kami yang sorang itu! sementara students cuti,bolehla ibu pon cuti.Nanti kalau students dah masuk,tenaga ibu extraordinary.kih.kih.kih.

?>

seperti biasa,muqaddimah pembuka bicara.Muhammad Thaqif,amanah dari Allah untuk kami. haaaaaaa!Mesti nak tau Thaqif dah pandai ape kan? Thaqif semakin lasak & aktif. Sudah memnajat kesana dan kesini.Berjalan belum boleh lagi. Menjawab soalan kita,laju dengan nada yang betul cuma sebutan ajae lain.haha.
Thaqif main bola,baling punya baling,termasuk bawah meja.Thaqif dengan gaya super hero nak pergi kejar bola.

ibu : Thaqif,NO!! ade mouse bawah tu.
Thaqif : Ata ta ta atta taa atta ( dengan nada bola bawah meja )
ibu : Nanti ibu ambil.dun worry!
Thaqif : Ata ta (Ok)

kadang-kadang bila driving ke opis,ingat-ingat balik,kelakar sangat.gaya ckp tu mcm paham benor.tp yg atta ta ta tu x tau la ape die cakap.kalau bercakap,bulat-bulat mata.hihi.

ok!berbalik pada topik.Jumaat hari tu,kami memang xda program.cuma mengemas rumah je.Lepas solat Jumaat,hubby suruh siap,nak jalan-jalan.Dengar je jalan-jalan,xpayah tanya kemana,terus melompat siap.masuk dalam kereta,hubby drive menuju jalan kampung.Eh! nak g mana ni? nak g shopping mall bukan ini arahnya! hihi.

rupa-rupanya hubby nak celebrate befday saya in advance sbb 8 May nanti xdapat cuti.owh!Terharu disitu :) kami x tido kat PD,just jalan-jalan je.tengok pantai.PD dari rumah dekat sangat.40 minit dah sampai.dah pekena cocnut shake,kami decide nak bawa Thaqif tengok ostrich. ok lah.aktiviti biasa.Yang penting ikatan kasih sayang yang insyaAllah berpanjangan :)


dah besar anak ibu.sekejap je kan sayang.
suka baju Thaqif yang ni.cute! menyesal x borong warnan-warna yang lain.
masa dulu-dulu,saya jenis pakai baju tu sekali je.paling kuat pon 2/3 kali.pas2 dah,simpan.
bila nak keluar rumah,sy akan duduk depan almari dan termenung sambil cakap "xde baju la.." walaupun baju selambak dalam almari.haha.
tapi dah kawen dan lagi-lagi dah ade anak,x boleh la gi tu dekk nonnnnn!
Pengsan hubby.
sifat tu dah terbiasa dan kadangkala turut dipraktikkan pada Thaqif.
kalau shopping dengan babah,beli ape yang perlu je.xboleh lebih-lebih hingga membazir.
ye lah,hubby banyak tanggungjawabnya.kita pon kena faham.as long as makan pakai kita anak beranak terjaga,syukur alhamdulillah.

tp!mujur saya kerja.ada duit sendiri.kadang-kadang beli sorok-sorok.Tau-tau nak kuar jalan,Thaqif pakai je.Nanti hubby tanya,bila beli baju? Dengan muka x bersalah saya akan jawab,owh hari tu jalan dengan kawan-kawan,ade sales 50% tu yang beli.kui.kui.kui.
Hakikatnya,Nan-Ado.ibu selalu ambil new arrival. mana ade discount ;p


handsome!eh,bukan perasan.siapa lagi nak puji kalau bukan ibu sendiri,kan? Dalam hidup ibu so far, jejaka yang handsome ada dua orang je. Halil & Thaqif. Kalau ade next.next,next baby boy,tambahlah koleksi jejaka handsome dalam hidup ibu. alamak hai,seramnya next boy! Boy ni lasak kemain lain macam. Malam td 4 pg bangun sebab terjaga Thaqif tengah panjat badan saya nak terjun katil.kussss semangat.x dapat ibu,babah pulak.ibu terfikir-fikir Thaqif dapat mimpi apa sampai bangun panjat-panjat ni.
nasib ibu belum ade baby dalam perut lagi.kalau x,mnemang sian adik kne lenyek dengan Thaqif hari-hari.


pergi mana-mana orang dok cakap muka babah,muka babah,muka babah.x kisahlah. Thaqif lahir dengan sempurna dah jadi satu bonus buat ibu. and now,orang taulah babah Thaqif handsome,kalau x,xkan boleh keluar Thaqif yang digilai makcik-makcik Taska Manja Bonda.hahaha.(taste makcik-makcik sajo)
pernah one day,saya hantar Thaqif & sy bagi tahu yang mata Thaqif bengkak sikit sebab kena gigit semut.nak minta diorang sapukan ubat.sudahnya makcik cakap 
" Macam mana x kena gigit semut,orangnya manis..."
wow!makcik meh datang rumah.Tengok bila Thaqif mengamok nak tido.Masam-masam manis jadi!hihi.


si manja babah!


ibu dan babah tengah lari-lari anak kat pantai.Thaqif duduk sini malas nak join. bagi ibu & babah privacy sikit.hihi. Mood baik sebab cukup tido.Kuat tido macam babah!


ni kami di ladang ostrich.ada orang guide.best jugak sebab orang x ramai kan.Babah tunjuk skill bagi makan burung kunun!hihi :)





time ni kelakar! Si ostrich ni panjangkan leher die nak ambil makanan.Thaqif boleh nak pegang eh? menjerit-jerit saya takut.haha.ibu emosional lebih.Biasalah,kata ibu kan..?


tanx a lot hubby.tanx 4 everyting'.



itu sahaja cerita kami di PD. 
8 May ni saya mengharapkan satu hadiah.Nanti saya bagi tau samada saya dapat atau tidak.
Masih lagi berdoa supaya dikabulkan hajat saya.

InsyaAllah.

Jumpa lagi.




1 comment:

mi-erika said...

thaqif dah berapa bulan? hee comel je